Kisbér családi ház építése

Családiház építés az alapoktól a kulcsrakész állapotig Kisbéren

Cégünk Komárom-Esztergom megyében, Kisbéren építette azt a könnyűszerkezetes kiemelten energiatakarékos EnergyFriendHome családi házat.

A tervezési munkákat a Megrendelő házaspár elképzelései alapján Jurtin László építészmérnökünk végezte el.
A kivitelezést 2011. április hónapban kezdtük el és nyár közepén került átadásra.
Az alábbi képeken bemutatjuk az építkezés főbb fázisait.

Azok az építtetőink, akik szeretnének egy modern és energiatakarékos családi házat építtetni és meg szeretnék tekinteni az épületet, akkor kérjük jelezzék ezt kollégáinknak.
Előre egyeztetett időpontban lehetőséget tudunk biztosítani egy megtekintésre és a Tulajdonosokkal való konzultációra.

Az oldalunk alján nagyobb felbontásban is megtekintheti a képeket.
A családi ház alapozása hagyományos sávalapozással készült. Az aljzatbeton víz és hőszigeteléssel el lett látva.

Az épület EnergyFriendHome könnyű acélszerkezetes technológiával készült, melynek fő előnye a rendkívül magasfoku hőszigetelés és az ebből eredő energiatakarékosság, ez a rendkívüli szigetelés számokban kifejezve a külső falaknál 35 cm vastagságot jelent.

A fal és a tetőszerkezet tűzihorganyzott vékonyfalu acélszerkezetből készült. Hatalmas előnye, hogy nem kell vegyszerekkel kezelni, mert tűz és gomba, valamint rovarálló. Földrengést jól tűri, akár a 8,6 -os földmozgás esetén is sérülésmentes marad az épület. Rendkívül jól szigetelt házat kapunk, hiszen a falakban és a födémben 35 cm hőszigetelés lesz építve. Az épület acélszerkezete 100%-ban újrahasznosítható.

Az elkészült acél falszerkezetre 12mm-es OSB lapot csavarozunk. Erre lehet majd a külső polisztirol szigetelést rögzíteni ragasztással és csavarozással.

 

A családi ház külső nyílászárói 6 légkamrás műanyag profilból készültek, az üvegezés 3 rétegű, így rendkívül modern és energiatakarékos, mint maga a házszerkezet többi része.
A külső nyílászárók rejtett szúnyoghálót és redőnyt is kaptak.

Az épület vakolását megelőzően 20 cm vastagságú homlokzati polisztirol lapokat csavaroztunk és ragasztottunk fel az OSB szerkezetre. Ez a belső 15 cm hőszigetelést további 20 cm-rel erősíti. Így a ház hővesztesége a passzív házak szintjén van.

Az épület belső falai gipszkarton burkolatot kaptak. A külső falak belső felén dupla gipszkartonozás készült.
A mennyezet függesztett „CD” vázszerkezetre lett építve álmennyezet kialakítással.
Az álmennyezetnek kettős szerepe is van. Az egyik, hogy a gépészeti vezetékek egy része benne elvezethető, a másik pedig az, hogy az álmennyezet független szerkezet a födémgerendázattól, így az épület minimális „mozgása” nem okozhat a kartonozás toldásainál glettelés repedést.
Az álmennyezetben vezetjük el a rekuperátor rendszer 200 és 150 mm-es csővezetékét a hőszigetelős között.
A hővisszanyerős rekuperátor a téli fűtésszezonban a belül megtermelt hőt nem engedi ki a lakásból, amikor be kell engedni a friss levegőt. A kiáramló elhasznált levegő hőmérsékletével előfűti a bejövő tiszta levegőt, és így nincs ablakon kidobott pénz.

A villanyszerelés kábelezése dupla szigetelésű rézkábelekkel készül, szikramentes kapcsolatokkal. A vezetékeket védőcsövekben is elhelyezzük.

A családi ház tetőfedése Mediterrán Danubia Colorsystem cserepekkel valósult meg. Ez a cserép esztétikus és rendkívül időtállóvá teszi a tetőszerkezetet.

A beépített kémény Schiedel kémény 20 cm-es belső csőátmérővel és teljes hőszigeteléssel.

A ház építését követően a kerítés és a kertrendezés is elkészült.

A belső munkák közük a festést és a burkolást a Megrendelő végezte el.

Ha kérdése van, kérjük, írjon, vagy hívjon bennünket az elérhetőségeinken.

Kattintson a kisképekre a nagyításhoz!

17 hozzászólás

 1. nekem szemejesen nagyon tetcet,a haz epitese igy sokal elonyosebb,de vajon menyiben kerult keszen.en is szeretnek egy padlas tetot beepiteni de nalunk KOLOZSVARON az arak eleg dragak.fogalmam nincs hogy mit csinaljak.tisztelettel F EVA

 2. Tisztelt Kivitelező!
  Mikor először hallottam az acélszerkezetes építésről, idegenkedtem tőle, de az Önök honlapján talált információk – képek és leírások – alapján megváltozott ez az érzésem. Az itt látható kisbéri ház kifejezetten elnyerte a tetszésemet! Meg szeretném kérdezni, hogy egy ilyen ház – tervezéstől a félkész, illetve kulcsrakész állapotig történő – kivitelezése mekkora összegbe kerül (vagy került 2011-ben)? Illetve azt, hogy a 120 m2 netto, vagy bruttó alapterületet jelentett, valamint, hogy egy ilyen alapterületű háznak a Caleo fűtésrendszere az építéskor mennyivel vékonyítja a pénztárcámat?

  Tájékoztatásukat előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: András

 3. Nagyon tetszik a ház, szeretném megkérdezni a következőket:
  – hány nm-s a ház
  – mennyi idő alatt épült fel
  – mennyi a nm ár
  Köszönettel Bné Ildikó
  Győr

 4. Tisztelt Kivitelező!

  Nagyon tetszett a ház, és maga az épitése. Érdekelne, hogy mennyi ideig tartott mig felépitették kulcsrakészre? Mennyibe került? Mekkora a ház nm? Válaszát előre is köszönöm! Üdv:. Gulyás-Kernya Anita

 5. Tisztelt Kivitelező!

  Érdekelne, hogy mennyi ideig tartott mig felépitették kulcsrakészre? Mennyibe került? Mekkora a ház nm? Válaszát előre is köszönöm! Üdv

 6. Kedves János!

  Ezt a házat 3 hónap alatt készítettük el kulcsrakész állpotra a megrendelővel közreműködve.

  Tisztelettel:
  Nagy Sándor

 7. Kedves János!

  Nagyon klassz lett a ház!
  Legyen szíves árulja már el, hogy hány m2-es, és mibe került?
  Saját kivitelezésben megvalósítható?
  Köszi előre is.

 8. A képekben benne van a készítés dátuma 2011 04 13-a körül kezdték és a szeptemberben már nagyjából állt a kész ház leszámítva a kertet.

  Ez a konkrét ház mennyibe került? Ez a 26.5M?

 9. Tisztelt Kivitelező!
  Meg szeretném kérdezni, hogy egy ilyen ház – tervezéstől a fűtéskész, illetve kulcsrakész állapotig történő – kivitelezése mekkora összegbe kerül ? Illetve azt, hogy a 120 m2 netto, vagy bruttó alapterületet jelent-e? Válaszukat előre is köszönöm.
  Tisztelettel:
  Kundi Géza

 10. Tisztelt Kivitelező!
  Többször is feltették a kérdést, amire választ nem találtam….
  Mennyibe kerül a ház nm -re? Úgy gondolom, ez elég fontos kérdés, szeretnék rá választ kapni.
  Köszönettel : Kocsi Marika

 11. Kedves Kivitelező!

  Kérem szíves megkeresésüket egy későbbi építkezés egyeztetése céljából!

  Köszönettel Hargitai MÁria Budapest 06202051230

 12. Szeretném megkérdezni milyen nm ára van ennek a fajta háznak burkolás és festés nélkül?
  Előre is köszönöm!

 13. Tisztelt Címzett!
  Sajnos abban az esetben, ha nem válaszolják meg a kérdéseket maradéktalanul, elveszhet a bizalom.
  A négyzetméter ár érdekel engem is, valamint az, hogy a fűtés megoldható- e olyan fatüzeléses megoldással áramkimaradás esetén, vagy kerti hulladék fa, faapríték elégetése… stb.) , esetleg gázzal és villannyal is? Nagyon tetszett egyik helyen az infra fűtési megoldás is. A legenergiatakarékosabb megoldás négyzetméter ára is érdekel!
  Kíváncsian várom válaszukat egy lehetséges megrendelőjük.
  Boldog Új Évet kívánok!
  Kardos József

 14. Kérdésem volna, – a saját terveim, tervrajzom alapján is elkészítenek házat, vagy csak a saját tipus terv alapján dolgoznak? Engem egy kb 42-45 m2 ház érdekelne , Milyen m2 áron készül el a ház? mennyi idő alatt? Vállalnak e?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb