Budaörsi luxusház építéseÉpítkezések

Luxusház építés Budaörsön – amit a megrendelő nem fizetett ki és beköltözött

Budaörsön 2500 m2-es örök panorámás telken egy gyönyörű 400 m2-es luxus mediterrán családi házat építettünk EnergyFriendHome készház rendszerből.

Az épület fő homlokzatának látványterve
Az épület fő homlokzatának látványterve

A családi ház kiemelten energiatakarékos családi házként valósult meg, ahol a legmodernebb épületautomatizálási okosház rendszert, fűtésrendszert, hővisszanyerős szellőztető rendszert, nyílászárókat és hőszigeteléseket alkalmazunk.

A valaha épült legtöbb előkészületet igénylő építkezésünk ez.
A megrendelő először 2009-ben kereste meg a www.kp.hu csapatát a ház kivitelezésével. A megrendelő több telekösszevonásából létrejövő telket tervezett az új otthona felépítéséhez. Ez éveken át hosszú és kitartó munkát vett számára igénybe. A telek összevonása és jogi státusza 2014 második félévében lett rendezve.

A Megrendelő 5-6 évvel korábbi tervei a család megváltozott igényei miatt egy teljesen új tervezési koncepciót igényelt. Fél év alatt két építészmérnök tervező vérzett el a munkában, mert nem tudott a hatóság és a megrendelő igényét is tükröző terveket létrehozni.
A tervezési munkával 2015. februárjában bízta meg Juhász Róbert passzívház építészmérnök kollégánkat az építtető.

Fél év alatt, folyamatos hatósági és megrendelői egyeztetések után elkészült a végleges építész terv, melyet a hatóság 2015. év novemberében engedélyezett és emelt jogerőre.

A családi házat ezután cégünk felépítette és azt a megrendelő birtokba is vette anélkül, hogy átvette és kifizette volna.
A budaörsi családi ház építés képeit 2019. augusztus hónapban bemutatjuk olvasóinknak.

Sajnos az építőiparban az a megrendelői hozzáállás, hogy a családi ház építés vállalkozói díjának utolsó 1-2 részletének kifizetése nélkül beköltözik és nem engedi be a vállalkozót többet. Cégünk viszont úgy döntött, hogy bemutatunk pár olyan házat, ahol a megrendelő nem fizetett.
Mi nem szégyenkezünk, mert a munka elkészült és a minősége is a vállalásban foglaltakat teljesítette. Szégyenkezzen az, aki nem fizetett.

Semmilyen területen, csak az építőiparban fordul elő, hogy valaki birtokba vesz olyan dolgot, melyet nem fizetett még ki.
Képzeljünk el egy autószalont, vagy egy híradástechnikai boltot, hogy úgy távozunk a termékkel, hogy nem fizettünk. Azonnal rendőrt hívnak és büntető eljárás indul a nem fizetővel szemben, mert ez lopásnak számít. Az építőiparban büntetlenül lehet fizetés nélkül birtokba kerülni.

Sajnos az ilyen megrendelők miatt cégünk és más építőpari generálkivitelezők is kénytelenek fizetési biztosítékot kérni a teljesítés kiegyenlítésére. Míg korábban szó nélkül megfinanszíroztuk az ügyfeleket az utolsó banki részlet lehívásáig.

Kattintson a kis képekre és nézze meg a látványterveket nagyobb méretben.

Az épület EnergyFriendHome készház építési rendszerből készül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb