minimál stílusú energiatakarékos ház

Könnyűszerkezetes családiház ablak és vezérelt árnyékolástechnika rendszerének beépítése

Egy energiatakarékos családiház leggyengébb láncszeme a nyílászáró, mert hiába szigetelnek jól a falaink és a födémszerkezetünk, ha az ablakon távozik az energia nagy része.

[highlight]Különös figyelmet igényelnek ezért az ablakok és azok árnyékolástechnikája. [/highlight]

[box type=”shadow” ]A most bemutatott minimál stílusú családiház esetében 6 légkamrás műanyag ablakokat alkalmaztunk. A nyílászárók GEALAN S8000 IQ fóliázott antracit színű műanyag profilrendszerből készültek.

A műanyag profilok belső részébe horganyzott idomacél merevítés került. Az ablakok üvegezése az egész házban 3 rétegű és argon gázzal töltött. Az üveg U=0,7 W/m2K szigetelési értékkel rendelkezik.

Nagyon fontos megemlíteni, hogy az erkélyajtók és nagy üvegfalak, nem az általános 4 mm vastagságú üvegezéssel készültek biztonsági és statikai okokból, itt a gyártó előírásai alapján 3 x 6 mm-es üvegezéssel valósult meg a nyílászárók gyártása. [/box]

A redőnyszerkezet alumíniumból készült, a lamellák és a redőnytok is hőszigeteléssel vannak ellátva. Ez biztosítja az extra hővédelmet mind nyáron, mind a hideg téli napokon. A redőnyszerkezet vakolható tokos, ezért a szerkezetben rejtve marad, csupán alulról egy szerelhető lapot helyezünk el, melyet a karbantartás alkalmával le lehet szerelni és hozzá lehet férni a belső elemekhez.

Fontos megemlíteni, hogy a ház okosház vezérlése a redőnyök mozgatását automatikusan a napsütésnek és az előzetes programoknak megfelelően szabályozza, de természetesen ennek mozgatását is megoldhatjuk a lakásból a falon elhelyezett kapcsolókkal, vagy bárhonnan a világból internettel rendelkező okostelefonnal, vagy számítógéppel. 

minimál stílusú családiház építés28

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb