minimál stílusú energiatakarékos ház

Könnyűszerkezetes acélvázas minimál ház vázszerkezetének építése

A családiház fal, tető és födémszerkezete,  könnyűszerkezetes, vékonyfalú, tűzihorganyzott acélszerkezetből készült.

A falszerkezet építése 150 mm-es „C”és „U” profilokból, a födémszerkezet 152 mm-es trapézlemezből, a lapostető szerkezet pedig a falakkal megegyező profilokból készült.

[highlight]Mivel a könnyűszerkezetes acélszerkezetű ház fal és tető vázszerkezete viszonylag ritkán (50-80 cm-ként) elhelyezett profilokból épül fel, a fal és a tetőszerkezet teljes keresztmetszetben hőszigetelő anyaggal van kitöltve, így akár négyszer jobb hőszigetelési érték biztosítható egy hagyományos technológiával szemben.[/highlight]

Az acélszerkezetes technológia további előnye a méretpontosság, magas tűzvédelmi érték, statikai állékonyság, hulladékmentes munkavégzés, vegyszer-mentesség, valamint a pontos méretezhetőség.[divider]Ez az épület a nappali résznél és a kinyúló teraszoknál nagyméretű alátámasztás nélküli szerkezeteket igényelt, ezt melegen hengerelt rejtett szerkezetekkel oldottuk meg.

A két szint közötti födémszerkezet 152 mm-es magasságú bennmaradó trapézlemez zsaluzatból készült, melyet vasalás után aljzatbetonnal láttunk el, így a födém vasbeton födémként működik.
(A födém hangszigetelésként 10 cm lépéshanggátló polisztirol szigetelést kap, melyre 6 cm aljzatbeton kerül, így a felső szint hangszigetelt födémmel fog rendelkezni és a gépészeti vezetékeknek is jut hely a szigetelő részben. )

Nézze meg nagyobb méretben a készház képeinket – kattintson!

 

Kattintson ide és nézze meg a házépítés további részleteit…

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb