minimál stílusú energiatakarékos ház

Modern lapostető szigetelés

A kiemelten energiatakarékos készház tetőszerkezete a falakkal megegyező vékonyfalú tűzihorganyzott acélszerkezetből készült.

könnyűszerkezetes ház10Az acélszerkezet milliméter pontossággal készül kényszersablonok segítségével a gyártmánytervek alapján.
Az acél egy gyártott anyag, ezért nem fog deformálódni még több évtized távlatában sem.

Az épület egyik oldalán alacsony hajlásszögű lapostetőt, míg a másik oldalon, megfelelve a helyi építési szabályzatnak magasabb hajlásszögű tetőszerkezetet építettünk. A nagyobb hajlásszögű tetőszerkezet egy vízszintes túlnyúlást kapott, melyben elrejtettük az ereszrendszert. Így a tető hajlásszöge kizárólag akkor látszik, ha az épülettel szemben tekintjük meg.

Az acélszerkezetes lapostető szerkezetre egy lejtésadó vázszerkezetet készítettünk, majd OSB3 burkolólappal burkoltuk.

Az OSB3 burkolólapra geotextíliát fektetünk, majd a szellőző elemek beépítése után szövetbetétes hegesztett PVC szigeteléssel látjuk el az egész tetőszerkezetet. A PVC tetőszigetelést mechanikusan is rögzítjük.
Az egy darabbá gyártott – hegesztett gumilemez tetőfedés több évtizeden keresztül garantált vízzárást biztosít az épületnek. A PVC tetőszigetelés a hideg-meleg időjárás okozta dilatációkat jól viseli, hiszen 30%-os nyúlási szilárdsággal rendelkezik.

lapostető PVC szigetelése5

A napelem számára a villamos vezetékekkel és a napkollektorok számára szükséges hőtágulásmentes vízvezeték csövekkel, valamint a napelemek és napkollektorok számára szükséges saválló tartószerkezettel kiállunk a tetőszerkezetből. Az áttöréseket dupla réteg PVC szigeteléssel látjuk el a tökéletes vízzárás érdekében.
lapostető PVC szigetelése1

lapostető PVC szigetelése2

lapostető PVC szigetelése3
lapostető PVC szigetelése4

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb