minimál stílusú energiatakarékos ház

Minimál stílusú energiatakarékos családiházépítés

családiház típusterv5

Energiatakarékos készházainkat bemutató sorozatunkat most egy kétszintes, részben alápincézett, minimál stílusban kivitelezett családiházzal folytatjuk.

A most épülő minimál családiház a „minimál stílus  definíciók” legtöbb részletének megfelel, tehát joggal nevezhetjük minimál stílusú épületnek.

Bár a megrendelők nem vetettek mindent alá a „minimál” definíciónak, mert a helyi önkormányzat építési szabályzatának is meg kellett felelniük, ezért például a tetőszerkezetet nem lehetett 100%-os mértékben lapos kivitelben elkészíteni.

A stílusjegyek mellett a legfontosabb megrendelői kérés az volt, hogy az épület kiemelten energiatakarékos legyen és az ésszerűség határain belül automatizáljuk a fűtésrendszert, a világítást, az árnyékolás és biztonságtechnikát. A családiház építés EnergyFriendHome építési rendszerrel készül.

[box type=”success” ]A minimál stílusú házak esetében alapvetés, hogy nagy terek legyenek, melyek általában egybe vannak nyitva és csak bútorokkal választjuk el egymástól. A minimál stílus esetében nem használhatunk sok színt, inkább a fém és földszínek dominálhatnak. A bútorok és a berendezési tárgyak egyszerűek, a kárpitozásuk minta nélküliek és komoly minőséget képviselnek. A berendezési tárgyak alakja főként négyzet alakú. A nyílászárók nagyméretűek és általában a padlótól a plafonig érnek. Egy minimál ház mérete a nevével ellentétes, tehát nem minimál méretű, hiszen általában 200 m2 feletti házakat kiviteleznek ezen stílusjegyek alapján. [/box]

A mennyezetben 50 cm, a padlóban 15 cm, a falakban pedig 35 cm vastagságú hőszigetelés kerül beépítésre. Ez a nagy mennyiségű hőszigetelés, a 3 réteg üveggel ellátott nagy nyílászárók és az okosház- vezérlés is garancia arra, hogy a ház nem csak a stílusában lesz minimalista, hanem az energia felhasználásban is.

A kiemelten energiatakarékos családiház építése jelenleg is folyamatban van, az ütemtervek szerint 120 munkanap alatt készül el a pince és a két teljes értékű lakószint.

A családiház annak ellenére, hogy könnyűszerkezetes technológiával készül, nagy zajcsillapítással rendelkező kétrétegű betonfödémmel lesz ellátva.

Az épület vázszerkezete EnergyFriendHome tűzihorganyzott vékonyfalú acélszerkezetből készül. A fával szemben az acél rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik, csak a legfontosabbakat említve ki kell emelni a tűzvédelmet, a vetemedésmentességet, a milliméter pontosságot és a nagy statikai szilárdságot.

Az épület egy talajmechanikailag gyenge minőségű, homokos talajú telekre épül, a nagy szintkülönbség és a pince miatt alaplépcsőzéssel kellett a földmunkát elvégezni, az alaptesteket pedig vasalt gerendarácsokkal kellett elkészíteni a statikus előírásai alapján.

Az alábbi képek a kulcsrakész állapot tervezett fotóit mutatják be. (kattintson a kis képekre és nézze meg nagyobb méretben a galériában)

8-10 bejegyzésen keresztül fogjuk bemutatni a minimál családiház építésének munkafázisait.

Kattintson ide és nézze meg a házépítés részleteit…

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb