240 m2-es ház építés - Kivitelező írásaDroppa György háza

Készház építés. 11-13. nap. EnergyFriendHome készház acélszerkezetes tetőszerkezet készítése

A EnergyFriendHome könnyűszerkezetes készház tetőszerkezete a falszerkezettel megegyező „C” és „U” hidegen hengerelt horganyzott acélprofilokból készül.
A tetőszerkezet egyes elemeit műhelyünkben a gyártmánytervek alapján előre összeszereltük kényszersablonok segítségével a méretpontosság érdekében.
Az egyes tetőszerkezeti rácsos-tartó elemeket a gyártmányterv összeszerelési terve alapján helyezzük el a 2. szint koszorúján.
A rácsos tartók egymáshoz történő rögzítését hatlapfejű, önfúró csavarokkal végezzük el, a koszorúkhoz történő kapcsolatot állványcsavarokkal valósítjuk meg.
A EnergyFriendHome rácsostartók tengelykiosztását a statikai terv határozza meg.
A tetőszerkezet rácsos kialakítása miatt az épület padlása nem alkalmas arra, hogy azon használható tereket alakítsunk ki. Kialakítható használható tetőtér egy EnergyFriendHome készházban, de itt az alacsony hajlásszög ezt egyébként sem tette volna lehetővé, így a rácsos tartó pénzkímélőbb megoldás volt.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

 1. Tisztelt Kivitelező!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy a falszerkezetre nem szoktak OSB lapot rakni?
  Úgy gondolom, hogy azzal merevebbek lehetnének a falak.
  Vagy csak a Heratekta szigetelés miatt van ez elhagyva, mert ez merevítő anyag is?
  Tisztelettel:
  Zsolti

 2. Kedves Zsolt!
  Amennyiben OSB lapot szerelünk, polisztirol szigetelést és vékonyvakolatot alkalmazunk. Heratekta esetén fémrabichálót és normál vakolatot készítünk.
  Az acélszerkezetes falszerkezetnél nem számol a statika az OSB lapok, vagy Heratekta lapok tárcsamerevítő hatásával, de tény, hogy javítja az épület merevségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb