keszhaz_tetolec_szerelese_17

3 hozzászólás

 1. A vápáról lehetne kapni egy közelebbi képet?A fólia kiképzésre lennék kíváncsi,a páraelvezetés miatt.A másik ami érdekel,az az eresz kialakítása lesz.Mert ahogy nézem,a fólia vissza lesz hajtva,az ereszburkolat alá.A lecsöpögő pára a lambériára folyik?Mert a cseppentő bádog,a fólia alá való szerintem.Bár ezt sokan nem használják,mert nem értik jelentőségét.Pedig fontos dolog.5 év,és a lambéria lerohad.De lehet,ez az új technológiánál máshogy van.

 2. A vápáról lehetne kapni egy közelebbi képet?A fólia kiképzésre lennék kíváncsi,a páraelvezetés miatt.A másik ami érdekel,az az eresz kialakítása lesz.Mert ahogy nézem,a fólia vissza lesz hajtva,az ereszburkolat alá.A lecsöpögő pára a lambériára folyik?Mert a cseppentő bádog,a fólia alá való szerintem.Bár ezt sokan nem használják,mert nem értik jelentőségét.Pedig fontos dolog.5 év,és a lambéria lerohad.De lehet,ez az új technológiánál máshogy van.

  Kedves Tivadar!

  Természetesen, nagyon szívesen fotózok Önnek a vápáról képeket és publikáljuk.
  Ezt hétvégén tudom megtenni. A fóliakiképzés úgy történik, hogy a fóliát belevezetjük az ereszcsatornába. Az ereszcsatorna Horizont négyzetszelvényű szinterezett alumínium eresz lesz.
  Rossz megoldás az, ha valaki a fóliát a lambériába vezeti be én is úgy gondolom, de ez szerintem csupán nemtörődömség kérdése.
  Ha ott a fólia, akkor csak annyi, hogy kicsit hosszabban kell meghagyni és beleengedni az ereszbe. Igazán nagyon nagy baj, ha a fólián folyik a víz. A fólia azért van, hogy az esetleges porhót megfogja, vagy annak olvadékát elvezesse. A fólián nem folyhat víz esőzéskor. Ha mégis ez történne, akkor ott törött cserép van, vagy rossz a szerelés a vápánál, vagy a gerincnél, esetleg nem megfelelő az átfedés.
  Régi parasztházakon, műemlék épületeken nincs is fólia, még sem ázik be, azért, mert szakszerűen van megcsinálva a munka.
  A képeket igyekszünk feltenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

'Fel a tetejéhez' gomb