240 m2-es ház építés - Kivitelező írásaDroppa György házaKivitelező

Készház építés. 16. nap. EnergyFriendHome készház hőszigetelése

Miután a tetőfóliázás és lécezést elkészítettük, elkezdhető a belső falszerkezet hőszigetelése.
A Horizont készházak hőszigetelését szálas hőszigetelő anyaggal lehet elvégezni. Ennél a háznál a szigetelés anyaga: Rockwool kőzetgyapot lemez.
A kőzetgyapot mindamellett, hogy nagyon jó hőszigetelő az üveggyapottal szemben rendkívül hőálló, hiszen olvadáspontja 1100 Celsius fok felett van. Így egy esetleges lakástűznél, nem tud a tűz továbbterjedni. A kőzetgyapot másik pozitív tulajdonsága, hogy nagyobb a testtömege más szigetelésekhez képest és ez által jobb a hőtároló képessége, valamint nedvesség sem tud benne kárt tenni.
A falakban 15 cm, a födémben 20 cm vastagságban helyezzük el a szigetelést. Így a külső fal hőszigetelése összesen 23 cm lesz. Ugyanis ez a szerkezet belül még a falfűtéscsövek alatt egy 3 cm-es polisztirol szigeteléssel fogjuk ellátni.
A külső falak külső oldalán pedig már korábban felszerelésre került a 10 cm-es Heratekta szigetelés.
A kőzetgyapot Rockwool szigetelés könnyen vágható és beilleszthető bármilyen helyre, gyakorlatilag hulladékmentesen beépíthető a legkisebb darab is belőle.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Köszönöm, hogy kimehettem az építkezésre, bevallom pozitívan csalódtam. Azt gondoltam, hogy ez ilyen ingatag ház lehet, de maximálisan tévedtem. Örülök, hogy ráleltem erre az oldalra és kíváncsian várom az utolsó napokról készült képeket is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb