108 m2-es családi ház építés Felsőszeliben

Családiház ablakszerelés, dryvit hőszigetelő vakolat és cserépfedés készítése (14-30.nap)

Az EnergyFriendHome acélszerkezetes falak és tetőszerkezet helyszíni összeszerelését követően több szakma együtt dolgozott párhuzamosan.

Az ablakok beszerelésével egyidőben az ácsok megkezdték a könnyűszerkezetes acél tetőszerkezet lécezését és fóliázását.

Az ablakok 6 légkamrás Plastherm ablakok, melyek üvegezése 3 rétegű és a rétegek között argon gázzal töltve van. Az ablakbeszerelés önfúró csavarokkal tokon keresztül történik, de miután mechanikailag az ablakok rögzítve lettek, körben purhabbal is ki lettek tömítve a rések.

Az OSB lap burkolatra az alsó részen alumínium indítósíneket szereltünk fel azért, hogy mechanikailag védje a sérülésektől és a kártevő állatok befészkelésétől. Ezután ragasztóhabbal felragasztottuk a polisztirol lapokat, melyek vastagsága 20 cm!!! A ragasztás után 30 perccel 100%-os ragasztott kötést kapunk, ezért átmenő csavarokkal és hőhídmentes műanyag tányér alátétekkel mechanikai rögzítést is adtunk a szigetelésnek. Gyakorlatilag a pur ragasztóhab a legextrémebb esetekben is megtartja a lapokat és a vakolatot, de mi mindig a maximális biztonságra törekszünk, ezért is készül a mechanikai rögzítés.

A polisztirol lapokat dryvit ragasztótapasszal glettelünk, melybe beleágyazzuk az üvegszövet hálót, mely segít megakadályozni a repedéseket.

A dryvit üvegszövet hálóágyazás után kétszer még felhordjuk a vékonyvakolatot, melyet minden rétegben simítunk, majd ezután megvárjuk a kötést és az esetleges esztétikai hibákat megcsiszoljuk így már homogén és színezhető felületet kapunk.

Ha a csiszolás megtörtént, az egész felületet vakolatalapozóval lefestjük. Ennek száradása után dörzsöléses eljárással felhordjuk a Megrendelő által kiválasztott zöld színű Revco vékonyvakolatot.

Időközben az ácsok a lécezést és a fóliázást is elkészítették, valamint  a Mediterrán Resistor cserepeket is felhelyezték a gyári kiegészítőkkel és a cserepezéssel színazonos alumínium szinterezett ereszrendszerrel.

Gyakorlatilag a ház külsejét tekintve kulcsrakész, ezért hívjuk ezt az állapotot külső kulcsrakész állapotnak.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb