Kezdőoldal / 108 m2-es családi ház építés Felsőszeliben / Családiház ablakszerelés, dryvit hőszigetelő vakolat és cserépfedés készítése (14-30.nap)

Családiház ablakszerelés, dryvit hőszigetelő vakolat és cserépfedés készítése (14-30.nap)

Az EnergyFriendHome acélszerkezetes falak és tetőszerkezet helyszíni összeszerelését követően több szakma együtt dolgozott párhuzamosan.

Az ablakok beszerelésével egyidőben az ácsok megkezdték a könnyűszerkezetes acél tetőszerkezet lécezését és fóliázását.

Az ablakok 6 légkamrás Plastherm ablakok, melyek üvegezése 3 rétegű és a rétegek között argon gázzal töltve van. Az ablakbeszerelés önfúró csavarokkal tokon keresztül történik, de miután mechanikailag az ablakok rögzítve lettek, körben purhabbal is ki lettek tömítve a rések.

Az OSB lap burkolatra az alsó részen alumínium indítósíneket szereltünk fel azért, hogy mechanikailag védje a sérülésektől és a kártevő állatok befészkelésétől. Ezután ragasztóhabbal felragasztottuk a polisztirol lapokat, melyek vastagsága 20 cm!!! A ragasztás után 30 perccel 100%-os ragasztott kötést kapunk, ezért átmenő csavarokkal és hőhídmentes műanyag tányér alátétekkel mechanikai rögzítést is adtunk a szigetelésnek. Gyakorlatilag a pur ragasztóhab a legextrémebb esetekben is megtartja a lapokat és a vakolatot, de mi mindig a maximális biztonságra törekszünk, ezért is készül a mechanikai rögzítés.

A polisztirol lapokat dryvit ragasztótapasszal glettelünk, melybe beleágyazzuk az üvegszövet hálót, mely segít megakadályozni a repedéseket.

A dryvit üvegszövet hálóágyazás után kétszer még felhordjuk a vékonyvakolatot, melyet minden rétegben simítunk, majd ezután megvárjuk a kötést és az esetleges esztétikai hibákat megcsiszoljuk így már homogén és színezhető felületet kapunk.

Ha a csiszolás megtörtént, az egész felületet vakolatalapozóval lefestjük. Ennek száradása után dörzsöléses eljárással felhordjuk a Megrendelő által kiválasztott zöld színű Revco vékonyvakolatot.

Időközben az ácsok a lécezést és a fóliázást is elkészítették, valamint  a Mediterrán Resistor cserepeket is felhelyezték a gyári kiegészítőkkel és a cserepezéssel színazonos alumínium szinterezett ereszrendszerrel.

Gyakorlatilag a ház külsejét tekintve kulcsrakész, ezért hívjuk ezt az állapotot külső kulcsrakész állapotnak.

 


Check Also

Könnyűszerkezetes ház acélszerkezet építése Szlovákiában

Az EnergyFriendHome Prémium készházak falszerkezete, tetőszerkezete tűzihorganyzott “C” és “U” profilokból készülnek. A tetőelemeket gyárban, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük