240 m2-es ház építés - Kivitelező írásaDroppa György házaKivitelező

Készház építés. 10. nap. EnergyFriendHome készház acélszerkezetes falainak Heratekta burkolása

Elkészült az első, második szint teljes acélszerkezetes falszerkezete. A külső falszerkezetet 100mm vastagságú Heratekta hőszigeteléssel burkoljuk.
A Heratekta hőszigetelés gyakorlatilag egy 90 mm-es polisztirolhab szigetelés mindkét oldalon 5mm-es cementbázisú faforgács merevítéssel.
Erre a házra azért Heratekta szigetelést szerelünk, mert a Kedves Megrendelő kőburkolatot is szeretne a vakolattal vegyesen a külső fal felületképzéseként és a polisztirolhab nem bírná el a kőburkolatot.
A Heratekta burkolat mellett nem szükséges a falszerkezet OSB burkolása, mert ez a szigetelőanyag rendkívül merev szerkezet, ami helyettesíti az OSB lap tárcsamerevségét.

A Heratekta burkolat mérete: 2 méter x 0,5 méter. Rögzítése az acélszerkezethez önfúró 120mm x 4,2mm-es rozsdamentes csavarokkal történik. A csavarfejek kis méretűek, melyek a Heratekta lapokon átszakadnának, ezért 40mm átmérőjű műanyag merev alátéteket alkalmazunk.

A Heratekta lapok felcsavarozásakor a lapokat egymáshoz képest elcsúsztatjuk, hogy ne legyen egy vonalban a lapok, mert így a szerkezet együtt dolgozik, és nem fordulhatnak elő később repedések.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb