240 m2-es ház építés - Kivitelező írásaDroppa György házaKivitelező

Készház építés. 18-19. nap. EenrgyFriendHome készház nyílászárók és redőnyök beszerelése

A mai napon a nyílászárókat gyártó cég leszállította az ablakokat és a redőnyöket a helyszínre, így megkezdhető a beszerelés.
Az ablakok 2009 – júliusi szinten csúcstechnológiásnak tekinthetőek, ugyanis 6 légkamrás profilból készülnek. (magyarázatot: lásd lap alján)
Az ablak keretrendszer Aluplast 7000 műanyag profilból készült.
Az üvegezés 2 rétegű, fokozottan hőszigetelt, argon gázzal töltött, ami K(U)=1,0 értéket biztosít.

Az ablakok fölé rejtett tokos alumínium redőnyt szerelünk, melyben rejtett rolós szúnyogháló is megtalálható.
A redőnytok hőszigetelt kivitelben készült.
Az ablakot úgy helyezzük el a falszerkezetben, hogy az lehetőleg a külső falsíkhoz kerüljön minél közelebb, ezért az ablak külső síkja az acélszerkezetes fallal lesz egy szintben.
A külső oldalon 12 cm-es párkány lesz kialakítható, amit a Heratekta szigetelés 10 cm-es vastagsága, valamint a 2 cm-es vakolat biztosít.
A belső oldalon szintén 12 cm-es ablakkönyöklőt lehet kialakítani, mivel az ablak keret mérete a többi helyet elfoglalja.

Az ablakok és az acélszerkezet közötti rögzítést acél ablakbeépítő önfúró csavarokkal, majd purhabbal végezzük. A csavar kizárólag a rögzítési funkciókat látja el, addig a purhab rögzít és hőszigetel is.

Mit jelentenek a légkamra számok egy ablak esetében?
Hogy egy szerkezet hány légkamrás attól függ, hogy az elválasztandó teret hány légréteggel választja el szerkezeten belül (ez az érték a profil jellemzője). Ez az érték háromtól hatkamrásig változhat. Korábban két-légkamrás gyártmányok is voltak, de ezek régi elavult szerkezetek nem forgalmazzák már őket. A légkamra azért fontos mert minél magasabb légkamra számú egy szerkezet, annál jobban hő és hang szigetel, illetve annál jobb a statikája. Jelenleg a három-légkamrásnak a legnagyobb a piaci részesedése, lakossági felhasználás terén minden igény kielégíthető ezekből a profilokból. Ezt követi az ötkamrás, majd a hat kamrás szerkezet, ami már luxus kategóriába tartózik. A háromkamrás szerkezetek K(U) értéke K(U)=1,5 és 2,0 között, az öt-légkamrás szerkezetek K(U)=1,1 és 1,4 között vannak. A hatkamrás szerkezetünk tok-szárny kombinációban K(U)=1.0 értéknél jobb értéket biztosít.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb