Székesfehérvár családi ház építés

Könnyűszerkezetes ház álmennyezet szerelése és gipszkartonozása, hőszigetelése. 2-3. hét

A könnyűszerkezetes házakat készítő cégek majdnem mindegyike a falakba és a födémbe üveggyapot szigetelést épít. Ennek oka az olcsóság.

Fontos tudni, hogy az üveggyapot hőszigetelés idővel minimálisat zsugorodhat, ezzel romlik az épület szigetelési paramétere.

A kőzetgyapot hőszigetelés legfőbb tulajdonsága, hogy nem zsugorodik, valamint tűzálló.

Az épület tűzvédelmében jelentős szeret játszik, hogy milyen szigetelést használunk.

A mi Prémium EnergyFriendHome házainkban kizárólag Rockwool Multirock hőszigeteléseket alkalmazunk.

A külső falakba 150 mm-es kőzetgyapot szigetelést helyezünk (plusz 20 cm polisztirol a vakolatrendszerrel), a mennyezetbe 25 cm hőszigetelés kerül alapesetben. A válaszfalakban 8 cm hőszigetelést alkalmazunk.

A kőzetgyapot behelyezése után a külső falak acélszerkezetére egy párazáró fóliát ragasztunk fel, majd erre csavarozzuk a két réteg gipszkartont. A belső falakba nem kell párazáró fóliát helyezni.

A könnyűszerkezetes házakat építő cégek általában a födémgerendákhoz, vagy a rácsos tartó alsó övéhez egyszerűen felcsavarozzák a gipszkartont, vagy jobb esetben lécvázra szerelik.

Mi az előírásoknak megfelelően, függesztőhevederekre függesztett, lézerrel szintezett CD vázat építünk, majd erre szereljük fel a gipszkarton lapokat.
Ennek az az előnye, hogy a födém minimális mozgását nem terheljük az álmennyezetre, így garantáltan hosszútávon nem fog elrepedni a toldásoknál és a sarkoknál a gipszkarton.
Az álmennyezeti CD vázszerkezet 40 cm-es tengelytávolsággal kell felszerelni és lézerrel szintezni, hogy garantáltan vízszintes legyen.
A függesztőket önfúró csavarokkal rögzítjük a födémgerendákba.

A CD vázszerkezetre a falakhoz hasonlatosan fóliát ragasztunk, majd erre rögzítjük a gipszkartont.

 

 

Ez a ház Székesfehérvár mellett Úrhidán készült. Ha Ön is szeretne egy kiemelten energiatakarékos prémium készházat, kérjük hívja a 06-20/444-44-24-es telefonszámot. Cégünk nem csak Székesfehérváron épít könnyűszerkezetes házakat, hanem az egész országban bárhol, de ha Ön külföldön szeretne építtetni, MI akkor is megvalósítjuk álmait.

Tags

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back to top button
Close
Close