Székesfehérvár családi ház építés

Könnyűszerkezetes ház álmennyezet szerelése és gipszkartonozása, hőszigetelése. 2-3. hét

A könnyűszerkezetes házakat készítő cégek majdnem mindegyike a falakba és a födémbe üveggyapot szigetelést épít. Ennek oka az olcsóság.

Fontos tudni, hogy az üveggyapot hőszigetelés idővel minimálisat zsugorodhat, ezzel romlik az épület szigetelési paramétere.

A kőzetgyapot hőszigetelés legfőbb tulajdonsága, hogy nem zsugorodik, valamint tűzálló.

Az épület tűzvédelmében jelentős szeret játszik, hogy milyen szigetelést használunk.

A mi Prémium EnergyFriendHome házainkban kizárólag Rockwool Multirock hőszigeteléseket alkalmazunk.

A külső falakba 150 mm-es kőzetgyapot szigetelést helyezünk (plusz 20 cm polisztirol a vakolatrendszerrel), a mennyezetbe 25 cm hőszigetelés kerül alapesetben. A válaszfalakban 8 cm hőszigetelést alkalmazunk.

A kőzetgyapot behelyezése után a külső falak acélszerkezetére egy párazáró fóliát ragasztunk fel, majd erre csavarozzuk a két réteg gipszkartont. A belső falakba nem kell párazáró fóliát helyezni.

A könnyűszerkezetes házakat építő cégek általában a födémgerendákhoz, vagy a rácsos tartó alsó övéhez egyszerűen felcsavarozzák a gipszkartont, vagy jobb esetben lécvázra szerelik.

Mi az előírásoknak megfelelően, függesztőhevederekre függesztett, lézerrel szintezett CD vázat építünk, majd erre szereljük fel a gipszkarton lapokat.
Ennek az az előnye, hogy a födém minimális mozgását nem terheljük az álmennyezetre, így garantáltan hosszútávon nem fog elrepedni a toldásoknál és a sarkoknál a gipszkarton.
Az álmennyezeti CD vázszerkezet 40 cm-es tengelytávolsággal kell felszerelni és lézerrel szintezni, hogy garantáltan vízszintes legyen.
A függesztőket önfúró csavarokkal rögzítjük a födémgerendákba.

A CD vázszerkezetre a falakhoz hasonlatosan fóliát ragasztunk, majd erre rögzítjük a gipszkartont.

 

 

Ez a ház Székesfehérvár mellett Úrhidán készült. Ha Ön is szeretne egy kiemelten energiatakarékos prémium készházat, kérjük hívja a 06-20/444-44-24-es telefonszámot. Cégünk nem csak Székesfehérváron épít könnyűszerkezetes házakat, hanem az egész országban bárhol, de ha Ön külföldön szeretne építtetni, MI akkor is megvalósítjuk álmait.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb