Székesfehérvár családi ház építés

Családiház építés Székesfehérvár mellett

Az idei évben nagyon sok referencia házat építettünk. A legutolsó építkezésünk Székesfehérvártól 5 km-re fekvő településen, Úrhidán épül.

A családi házat egy orvos házaspárnak építjük. 3 szoba + amerikai konyhás nappali, mosókonyha, gardrobe szoba, kamra és egy garázs is található a tervezett családi házban.

Az épület egy új házakkal övezett, de még igen foghíjas beépítésű teljesen zöldövezeti részben valósul meg.

A családi ház kivitelezését 100 nap alatt szeretnénk megvalósítani. A családi ház EnergyFriendHome, könnyűszerkezetes acélvázas építési móddal fog megvalósulni.

Az építési rendszer fő pozitív tulajdonsága, hogy rendkívül gyorsan lehet kivitelezni, valamint kiemelten energiatakarékos házat kapunk, melynek a fűtési költsége elenyésző lesz. A könnyűszerkezetes falak, födém és padlószerkezet a passzív házakkal szemben támasztott igen szigorú követelményeket is teljesíti. A külső nyílászárók 3 rétegű üvegezéssel vannak ellátva, így biztosítható, hogy a többi épületelem igen kedvező szigetelési értékét megtartsuk.

Az épületben egy hővisszanyerős rekuperátor rendszer fog üzemelni, mely további energiát takarít meg akkor, amikor szellőztetnénk a lakásunkat és a megtermelt hőt kiengednénk. Erre nincs szükség, mert az automata rendszer szellőztet, de úgy, hogy a meleget télen nem engedi ki, csak az elhasznált levegőt cseréli ki friss levegőre.

További érdekesség ebben a házban, hogy nincs bevezetve a gáz a telekre sem, mivel elektromos CALEO sugárzó fűtésrendszert alkalmazunk. A fűtésrendszer szokták láthatatlan fűtésnek is nevezni, mert el van rejtve a betonban és a gipszkartonozásban.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

 1. Gondolom – én laikus -, hogy a rekuperátor energia-hővisszanyerős rendszer is árammal mőködtethető. Ezt a rendszert vajon be lehetne-e építeni a szüleim által örökölt igen stabil un. kocka házba, mivel az ablakok cseréje már megtörtént, de ezáltal az eddigi „természetes” levegőáramlás megszünt.
  A CALEO sugárzó fűtés-rendszer is szóba jöhetne – mondjuk – a radiátorokban történő hőleadással.
  Mi erről a véleményük? Igaz, a házat szeretnénk eladni – de ha megéri ez a beruházás is, feltétlen átgondoljuk a megvalósítását.
  Köszönettel: R. Mária

 2. Kedves Mária!

  Ha elakarják adni aházat, akkor nem javaslom ezt a beruházást.
  Ezt senki nem fogja kifizetni.
  A rekuperátor egy 100 nm-es családiházba 600-900 ezer forint között van.
  A caleo fűtés pedig nem köthető be a radiátorba, mert az fal, menyezet vagy padlófűtésként használaható. Egy 100 nm-es családiház caleo fűtésrendszere kb 1 millió forintból allkítható ki.

  Tisztelettel:

  Nagy Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb