Székesfehérvár családi ház építés

Caleo fűtésrendszer telepítése 50. nap

Ez a családiház 5 KW hőigénnyel rendelkezik. Ami ahhoz képest, hogy az épület több mint 120 m2-es méretű, ez egy elenyésző teljesítmény.

Abban az esetben ha az épület nem könnyűszerkezetes családi ház, hanem egy 38 cm-es téglaház lenne, ez a hőigény közel 17 KW lenne!

Sokan kérdezik tőlünk, hogy ha nem gázzal, hanem elektromos árammal oldjuk meg a fűtést, akkor nem lesz-e drágább a fűtésköltség.

Tapasztalatból és számításokból is bizonyítható, hogy 2012-es árszinten egy ekkora házban maximum 8-10 ezer forinttal drágább egy elektromos sugárzó CALEO fűtéssel fűteni, mint egy modern központi fűtéssel.

Ha figyelembe vesszük a bekerülési költségeket, illetve azt, hogy a későbbiekben a Caleo rendszerrel saját magunk által megtermelt napenergiával is tudunk majd fűteni, akkor elenyésző szám.

A CALEO fűtésrendszert fél nap alatt építettük be 4 személy közreműködésével.

A CALEO fűtésrendszer hatalmas előnye, hogy minden helyiség külön termosztátokkal szabályozható, így csak ott és akkor kell fűteni, ahol valóban szükség is van rá. A CALEO fűtésrendszere, nem csak, hogy helyiségenként szabályozható, hanem akár hetekkel előre be is programozható.

A CALEO fűtésrendszer alá 12 cm vastag polisztirol lépésálló hőszigetelést helyeztünk. A polisztirol rendszerre hőtükrös fóliát helyeztünk, majd erre fektettük a CALEO fűtőfilmeket. A fűtőfilm rendszerre fólia szigetelést helyeztünk, majd erre fém rabichálót fektettünk, hogy az aljzat majd jobban viselje a hőtágulást.

A lakás legtöbb részében a padlóban került elhelyezésre a Caleo fűtésrendszer, ez alól kivételt képez az egyik szoba, ahol vastag szőnyegpadló lesz, illetve a garázs és a háztartási helyiség ezekben a helyiségekben a jobb hőleadás miatt a mennyezetbe került a fűtés.

A Caleo fűtésrendszer telepítését külön is megrendelheti cégünktől, melyet az egész országban vállalunk beépíteni.

 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Jo napot!

    Erdeklodni szeretnek, hogy a 2012 majusaban a Wienerberger altal bemutatott Porotherm 44 T Profi tipusu teglabol keszult hazra milyen hoigenyt kalkulalnak.

    Koszonettel: Istvan

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb