Acélszerkezetes családi ház építés Sukorón

Könnyűszerkezetes ház hőszigetelő vakolása

A családi ház kivülről teljesen elkészült egy munka kivételével, mely az egyik legfontosabb az egész ház tekintetében.

Ez a munkafázis pedig a hőszigetelő vakolatrendszer elkészítése, ez adja az épület hőszigetelésének nagy részét, valamint az épület külső megjelenésében is a legfontosabb részelem.

  • Az OSB burkolatra építési ragasztóhabbal felragasztjuk a polisztirol lapokat. A polisztirol hőszigetelő lapok vastagsága: 200mm!!!
  • Az alsó kezdősort egy lábazati indító alumínium profilba ültetjük, mely az OSB lapohoz csavaros rögzítéssel lett kötve.
    A lábazati indító profil azért szükséges, hogy a bogarak, rágcsálók ne tudjanak a polisztirol rendszerbe bejutni.
  • A felszerelt polisztirol táblákat ragasztás után egy órával, 50mm-es hőhídmentes műanyag alátétek segítségével 250mm-es csavarokkal az OSB lapokhoz  rögzítjük. Gyakorlatilag dupla rögzítés történik, mert a ragasztó és a csavarrögzítés magában is elegednő megoldás lenne, de így dupla biztonságot kapunk arra vonatkozólag, hogy a polisztirol lapok bármilyen mozgás esetén is a falon maradnak változatlan helyen.
  • Miután elkészült a csavaros rögzítés is, megkezdhető a polisztirol felület sarkainak élvédőzése, valamint az épület dryvit ragasztóval történő vakolása. A dryvit ragasztóba üvegszövet erősítésú hálót glettelünk, melyet 10cm-es átfedéssel helyezünk a dryvit ragasztóba. Ez a háló megakadályozza, hogy a vakolat elrepedjen.
  • Az első réteg dryvitozást még újabb réteg dryvit követi, melyet pontosan el kell símítani. Ha ezután felületi egyenetlenséget tapasztalunk, még meg kell csiszolni a felületet.
  • Az elkészült dryvit vékonyvakolatot a színezővakolat színével megegyező alapozó festékkel kell ellátni.
  • Alapozás után a ház teljes homlokzata pár óra alatt készre színezhető a színvakolattal.

A végeredmény egy esztétikus és időjárásálló, renkívül kimelekedő hatásfokú hőszigetelt homlokzat lett.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb