Acélszerkezetes családi ház építés Sukorón

Caleo fűtésszerelés

Ez a családiház 4,5KW hőigénnyel rendelkezik. Ami ahhoz képest, hogy az épület több mint 100 m2-es méretű, ez egy elenyésző teljesítmény.

Abban az esetben ha az épület nem könnyűszerkezetes családi ház, hanem egy 38 cm-es téglaház lenne, ez a hőigény közel 15 KW lenne!

Sokan kérdezik tőlünk, hogy ha nem gázzal, hanem elektromos árammal oldjuk meg a fűtést, akkor nem lesz-e drágább a fűtésköltség.

Tapasztalatból és számításokból is bizonyítható, hogy 2012-es árszinten 7-9 ezer forinttal drágább egy ekkora ház elektromos sugárzó CALEO fűtéssel fűteni, mint egy modern központi fűtéssel.

A CALEO fűtésrendszert fél nap alatt építettük be 4 személy közreműködésével.

Fontos megemlíteni, hogy rendkívül környezettudatos fűtési rendszer, mert akár 100%-ban is képes megújuló napenergiával üzemelni.

A CALEO fűtésrendszer hatalmas előnye, hogy minden helyiség külön termosztátokkal szabályozható, így csak ott és akkor kell fűteni, ahol valóban szükség is van rá. A CALEO fűtésrendszere, nem csak, hogy helyiségenként szabályozható, hanem akár hetekkel előre be is programozható.

A CALEO fűtésrendszer alá 12 cm vastag polisztirol lépésálló hőszigetelést helyeztünk. A polisztirol rendszerre hőtükrös fóliát helyeztünk, majd erre fektettük a CALEO fűtőfilmeket. A fűtőfilm rendszerre fólia szigetelést helyeztünk, majd erre fém rabichálót fektettünk, hogy az aljzat majd jobban viselje a hőtágulást.

Kedvező beruházási költségek, gyors kivitelezés

A CALEO fűtésrendszerek beruházási költsége jóval a hagyományos fűtéseké alatt marad. A rendszer tervezése és kivitelezése alapterülettől függően akár 1 munkanap alatt elvégezhető.
Rugalmasan az energetikai paraméterek alapján méretezhető a teljesítmény, így alacsony energiaigényű épület építése esetén nem jelentkezik hatásfok veszteség mint a legmodernebb gázkazános vagy hőszivattyús rendszerek esetében.

 

Maximális komfortérzet

A sugárzó fűtések előnye, hogy az emberi test folyamatos kapcsolatban áll a sugárzó felülettel, így a hősugárzás a szövetekbe hatolva saját energiájával stimulálja az emberi szöveteket előidézve a jobb vérkeringést és a magasabb hő és komfortérzet kialakulását. Padlófűtési rendszereink ideális hőmérsékletet biztosítanak a láb, test és fejmagasságban, ellentétben a hagyományos fűtésekkel ahol a helyiség legmelegebb pontja a mennyezet.

Minimális energiafogyasztás

Magas hatásfok, intelligens vezérlés, pontos méretezés
A hagyományos fűtésekhez képest a hő jóval nagyobb felületen sugárzik, nem alakulnak ki (radiátortól távoli) hideg pontok. 1°C hőmérséklet csökkentés a termosztáton mintegy 6% energiamegtakarítással jár. A kisebb hőmérséklet azonos komfortérzet mellett kevesebb energiát igényel. Caleo fűtés esetén a helyiségek hőmérséklete a sugárzó hőnek köszönhetően akár 2-3°C-al csökkenthető, ezáltal 10-20% energiamegtakarítás érhető el a komfortérzet csökkenése nélkül.
A Caleo fűtésrendszer megújuló energiaforrásokkal kombinálható.

Intelligens vezérlés

A szén-szálas technológia nyújtotta magas hatásfokú fűtőelemekkel az egyedi igényeknek megfelelő fűtésrendszer alakítható ki. Rendszereinket minden esetben helyiségenként önálló, programozható vezérléssel tervezzük így drasztikusan (20-30%-al) csökkenthető az energiafelhasználás.

Karbantartásmentes működés

A fűtésrendszerek mindössze a CALEO fűtőelemekből, szerelési segédanyagokból és a vezérlő termosztátokból állnak melyek élettartama kiemelkedően magas így karbantartás, időszakos felülvizsgálatokat, alkatrész utánpótlást nem igényelnek, a meghibásodás lehetősége ez által minimális. Kifejezetten fontos ez a lakóhelyiségeken kívül, irodákban, üzletekben, vendéglátásban és közintézményekben ahol fontos az üzembiztonság, megspórolható alkatrész raktározás és karbantartó személyzet.

Láthatatlan meleg

Fűtésrendszereink teljesen láthatatlanok, nem befolyásolják az épület kialakítását, bútorozását, nem igényelnek gépészetet (kazán, keringető szivattyú, csőrendszer stb…) ezáltal mai négyzetméter árak mellett megspórolható a gépészeti helyiség kialakítása a gáz bekötése, kémény kialakítás/bélelés stb…

15 év garancia + 15 év garancia!!!

A CALEO termékek kiváló minőségét a fűtéstechnikában egyedülálló 15 éves garancia bizonyítja.
Az EnergyFriendHome házakban történő felhasználás esetében cégünk további 15 év garanciát ad a fűtésrendszerre.

Környezetvédelem, egészség = CALEO

A CALEO különös figyelmet szentel a környezetvédelemnek mind a zéró emissziós fűtésrendszerek kifejlesztésével mind a gyártási folyamat során.
Termékeink megújuló energiaforrásokkal kombinálhatóak.
A CALEO termékek a távoli infravörös sugárzás tartományban működnek így azok a sugárzó fűtésekre jellemző pozitív élettani hatásokat fejtenek ki.

Kapcsolódó cikkek

6 hozzászólás

 1. Ezt írták: Tapasztalatból és számításokból is bizonyítható, hogy 2012-es árszinten 7-9 ezer forinttal drágább egy ekkora ház elektromos sugárzó CALEO fűtéssel fűteni, mint egy modern központi fűtéssel.

  Tehát akkor miért is éri meg?

 2. Kedves István!
  Miért is éri meg.
  Akkor számoljunk.
  Egy évben 5-6 hónapot fűtünk. Ez egy évben: 50 ezer forint plusz költséget jelent Caleo fűtés esetén. 10 évben ez 500 ezer forint, 15 év alatt pedig 750 ezer forint.
  15 év plusz költsége lesz akkora nagyságrend, hogy a beruházási költség és a többletfogyasztát egyforma lenne a két fűtési rendszer esetében.
  Mivel a gáz rendszer kb 7-800 ezer forint pluszköltséget jelent beruházáskor.
  A 15 év akkor lenne korrekt, ha a pénzt most kell kifizetni, de a Caleo esetében 15 évig a különbözet Önnél van, ha ezt befekteti rossz helyen, mondjuk egy bankba, akkor 22 év körül lesz az az idő, amikor a két rendszer egy árba kerülne.
  De ez megint nem igaz, mert 22 év múlva már gáz sem lesz, 22 év múlva a gázkazán már a múltté lesz, mert kétszer kicserélteti újra, a radiátorok is elképzelhető, hogy cserések lesznek, míg a Caleo élettartama örökös lesz, mert nincs benne semmilyen alkatrész, mely tönkre mehetne.
  A Caleo rendszer esetében Ön bármikor áttérhet napelem rásegítésre, gáz esetén ha nincs gáz, akkor nagy gáz van.
  Röviden ennyi lenne a hozzáfűznivalónk.
  Ha bármiben segíteni tudok, kérem keressen a 06204444424-es telefonszámon.
  Tisztelettel:
  Nagy Sándor

 3. Hát ez jó volt! 🙂 Nagyon tetszett a válasz, magam is segítséget kaptam a korrekt
  számításhoz. Bizony, lehet, hogy mi is ezzel fogunk fűteni.

  Kérdésem: Hozzávetőleg- a mai technológiai szinten- mekkora napelem beruházást igényel
  (árban) egy ekkora rendszer működtetése?

  Köszönöm!

 4. Kedves Péter!
  Ha egy száz négyzetméteres családiházat szeretnénk ellátni napelemekkel ellátni, úgy, hogy a fűtés is elektromos, akkor 5-6 Kwh -s rendszert kell kiépíteni. Ez cca: 5-6 millió forint.
  Ha figyelembe vesszük, hogy egy ekkora háztartás egy évben: 450-550 ezer Ft körüli áramot fogyaszt el, akkor 12-13 év körül lesz a megtérülési ideje a rendszernek. HA van állami támogatás, akkor egy a felére csökkenthető.
  Nagyságrendekben 30 év a várható élettartama egy napelemes rendszernek. De hibrid autót sem azért veszünk, hogy olyan nagyot tudunk majd megtakarítani, hanem azért, mert van annyi pénzünk, hogy hozzájáruljunk a földünk védelméhez.
  Remélem segítettünk.
  Tisztelettel:
  Készházportál Kft

 5. Kedves István!

  A hálószobákban a padlófűtés nem előnyös a lebegő por miatt. Mekkora többlettervezés igényel ha ezekben a helységekben inkább a falat szeretnénk fűteni, illetve mennyire sérülékeny a fűtőfilm? (képek rögzítése miatt a szögek, csavarok miatt)
  Válaszát előre is köszönöm:

  Lantos Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb