100 m2-es egyszintes családi ház

Könnyűszerkezetes ház nyílászáróinak beszerelése és vakolata (9-17. nap)

A tetőszerkezet elkészülése után az épület védelmet kapott a csapadékoktól, így a polisztirol lapok felszerelése megkezdődhet.

A polisztirol lapok vastagsága: 200 mm-es, gyártója az Austrotherm.

A hőszigetelő lapok felragasztását polisztirol ragasztóhabbal végezzük, mely már a felragasztást követő 15 percben elnyeri szilárdságát.

Az alsó polisztiroltáblák alá beépítetünk egy alumínium kezdősínt, mely mechanikai védelmet ad a polisztirol lapoknak.

A nyílászárók is megérkeztek időközben és beszerelésre kerültek. Típusa: Fenstherm Diamond 7 – ‘A’ kategóriás, 7 kamrás profillal. Az ablakok fölé vakolható tokos redőnyt szereltünk.

A vakolható tok teljesen eltűnik a 20 cm-es polisztirol rendszerben, így a végső felületképzés után nem lesz látható a szerkezete.

A falsarkokban és a nyílászárók körül hálós élvédőt építünk, mely szép éleket ad a falsarkoknak.

A polisztirol táblák minimális felületi egyenetlenségét csiszolással javítjuk, majd a gyár által ajánlott ragasztóhabarcsba üvegszövet hálót ágyazunk 10 cm-es átfedésekkel.
A hálóágyazás megakadályozza a vakolatrepedés lehetőségét.
Miután a hálózás és símítás elkészült, az egész felületet alapozóval látjuk el, majd annak száradása után a dörzsölt vékonyvakolást végezzük el.

3 hozzászólás

  1. “Miután a hálózás és símítás elkészült, az egész felületet alapozóval látjuk el, majd annak száradása után a dörzsölt vékonyvakolást végezzük el.”-Az lenne a kérdésem, hogy optimális esetben mennyi időt kell várni, hogy megszáradjon?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

'Fel a tetejéhez' gomb