Droppa György háza

Környezetvédő a könnyűszerkezetes házban

Droppa György egész életét a környezet- és a természetvédelemnek szentelte. (környezetvédelmi szakértő, a Duna Kör ügyvivője)

Évtizedek óta Budapesten a Parlament mellett élt, de úgy gondolta, hogy a nyugdíjas éveiben már nem a benzingőzt szeretné szagolni Budapesten.
Fontos volt, hogy a Dunától fél perc távolságra legyen az új otthona is, ezért Gödön egy régi családi birtokon valósította meg régi álmát.

A telek adottsága miatt kizárólag kétszintes épületben lehetett gondolkodni. A kisegítő helyiségek, mint a garázs, geotermikus hőközpont, szauna, a pincébe kerültek.

Kiemelt kérés volt Dropp György felől, hogy az épület amit megvalósítunk, hasznosítsa a megújuló energiákat.
Jól jött, hogy a telken volt egy ásott kút, mert a kitermelt vizet költségek nélkül vissza lehetett a talajba juttatni. A Duna  50 méteres közelsége, pedig a vízhozamot garantálja az idők végezetéig.

Az épületbe nem lett gázszolgáltatás kialakítva, kémény is csak azért van, hogy a családi összejöveteleken hangulatosabbá lehessen tenni a nappalit a kandallóban történő tüzeléssel.

Tucatnyi céget vizsgált meg Droppa György, mire a kp.hu csapatát megbízta a tervezéssel és a kivitelezéssel.

Alapvető elképzelése volt, hogy a ház technológiailag modern legyen, ezáltal energiatakarékosabb is, mint a hagyományos anyagokból megvalósuló házak.

A családiház kivitelezésére a könnyűszerkezetes: -EnergyFriendHome acélszerkezetes technológiát választotta. A miértekre több adást megélt televíziós műsorban válaszol, melyet ide kattintva meg lehet tekinteni.

Droppa Györgynek annyira megtetszett a könnyűszerkezetes családiház technológia, hogy az energiahatékonyság, az energiaracionalizálás, és az ökoházak kérdésköre azóta is foglalkoztatja és akinek csak tudja ajánlja a technológiát.

A könnyűszerkezetes családiház építésének minden lépését egy blogban vezettük, melyet ide kattintva megtekinthet.

Hasznos időtöltést kívánunk…

Droppa György és Családja – Könnyűszerkezetes családiháza
Könnyűszerkezetes családiház nappalija
EnergyFriendHome készház fürdőszoba

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb