Székesfehérvár családi ház építés

Könnyűszerkezetes ház külső befejezése 6-11. hét

A tetőcserép Mediterrán Coppo Ferrara típus lett a Kedves Megrendelő választása alapján.

Ez egy többszínű, régi fedésre emlékeztető modern magyar betoncserép.

A kémény Schiedel Sr 20-as kémény.

Az ereszrendszer alumínium, színterezett barna színű. A ragalja lambéria burkolata is az eresz és a nyílászárók színeihez lett igazítva.

Az ablakok és a redőnyök gyártása a szokásosnál lényegesen több időt vett igénybe, mert Németországban a profilgyárban meg kellett rendelni az ablakok minkét oldali színes fóliázását. A fólia aranytölgy színűre lett gyártva a Megrendelő kérésére. A redőny lefutók, tokok, és a lécek is aranytölgy színben lettek elkészíttetve.

Az ablakok 6 légkamrás műanyag ablakok, az üvegezések 3 rétegűek és argon gázzal vannak töltve a még jobb szigetelés érdekében.

K(U)=0,7

Az ablakok fölé rejtett tokos, vakolható alumínium redőnyt szerelünk, melyben rejtett rolós szúnyogháló is megtalálható.

A redőnytok hőszigetelt kivitelben készült.
Az ablakot úgy helyezzük el a falszerkezetben, hogy az lehetőleg a külső falsíkhoz kerüljön minél közelebb, ezért az ablak külső síkja az acélszerkezetes fallal lesz egy szintben.


A külső oldalon 22 cm-es párkány lesz kialakítható, amit a külső polisztirol szigetelés 20 cm-es vastagsága, valamint a 1 cm-es vakolat biztosít.
A belső oldalon szintén 12 cm-es ablakkönyöklőt lehet kialakítani, mivel az ablak keret mérete a többi helyet elfoglalja.

Az ablakok és az acélszerkezet közötti rögzítést acél ablakbeépítő önfúró csavarokkal, majd purhabbal végezzük. A csavar kizárólag a rögzítési funkciókat látja el, addig a purhab rögzít és hőszigetel is.


Mit jelentenek a légkamra számok egy ablak esetében?
Hogy egy szerkezet hány légkamrás attól függ, hogy az elválasztandó teret hány légréteggel választja el szerkezeten belül (ez az érték a profil jellemzője). Ez az érték háromtól hatkamrásig változhat. Korábban két- légkamrás gyártmányok is voltak, de ezek régi elavult szerkezetek nem forgalmazzák már őket. A légkamra azért fontos mert minél magasabb légkamra számú egy szerkezet, annál jobban hő és hang szigetel, illetve annál jobb a statikája. Jelenleg a három- légkamrásnak a legnagyobb a piaci részesedése, lakossági felhasználás terén minden igény kielégíthető ezekből a profilokból. Ezt követi az ötkamrás, majd a hat kamrás szerkezet, ami már luxus kategóriába tartózik. A háromkamrás szerkezetek K(U) értéke K(U)=1,5 és 2,0 között, az ötlégkamrás szerkezetek K(U)=1,1 és 1,4 között vannak. A hatkamrás szerkezetünk tok-szárny kombinációban K(U)=1.0 értéknél jobb értéket biztosít.

A fentiekben bemutatott családi ház Székesfehérvár mellett Úrhidán épült 2011. a negyedik negyedévben. Várhatóan december közepén költöznek be a Kedves Megrendelők az új csodás otthonukba.
A referencia családi ház egy előre egyeztetett időpontban, személyes találkozót követően megtekinthető, ahol a Megrendelőknek vagy a kivitelezőnek felteheti a felmerülő kérdéseit a tervezéssel és a házépítéssel kapcsolatosan.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb