Székesfehérvár családi ház építés

Családiház fal és tetőszerkezet építése 1. hét

Az EnergyFriendHome fal és tetőszerkezeti elemek gyárban készülnek milliméter pontosságú gyártósoron tűzihorganyzott acélból.

A falak és a födém, valamint a tetőszerkezet „C” és „U” profilokból állnak.

A fal, tető és födémszámítást statikus készíti, majd az engedélyezett tervek alapján megrajzolja a gyártmányterveket, mely meghatározza a falak magasságát, az elemek távolságát és a szükséges rögzítéseket, merevítéseket.

Mivel ez a családi ház egyszintes lesz és nem szeretnék a későbbiekben sem a tulajdonosai beépíteni, így rácsostartó tetőszerkezetet építünk. A rácsos tartó tetőszerkezet esetében a padlás nem használható, mivel a szerkezet merevítő oszlopai itt helyezkednbek el. A rácsos tartó tetőszerkezetek hatalmas előnye, hogy 100 év múlva is ebben a formájában fog maradni, nem lesznek lehajlások, vetemedések. Ez egy olyan szerkezet mint egy híd, ami látszólag nem nagy keresztmetszetben épül, de hatalmas terheket képes elhordani.

Az acélszerkezetes házaink nagy része rácsos tartó szerkezetből épül, így nincs szükség külön födémszerkezetre, mely a mennyezetet tartsa, mivel itt maga a rácsos tartó alsó öve egyben megadja a mennyezet tartószerkezetét is.

A falakra alól és felül egy „U” profil kerül, majd erre egy  teherelosztó fagerendát szerelünk. Erre a gerendára ül fel a rácsostartó tetőszerkezetünk.

A falakat OSB lappal burkoljuk, majd erre lehet a polisztirol lemezeket rögzíteni a későbbiekben.


Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb