240 m2-es ház építés - Kivitelező írásaDroppa György háza

Készház építés. 20-24. nap. EnergyFriendHome készház vakolat rabichálózása és alapvakolata

Mivel ezen a családi házon, a Kedves Megrendelő kérésére a színvakolaton kívül kőburkolatot is kell készíteni, nem lehet dryvit vékony vakolattal elkészíteni a külső homlokzatot.
Ennek fő oka az, hogy a polisztirol hab a kőburkolatot nem tudta volna megtartani, ezért Heratekta szigetelő lemezeket szereltünk fel korábban a homlokzati falakra. A Heratekta szigetelő lemezek héja olyan kemény felület, hogy nehézburkolatot is lehet hozzá rögzíteni.
Az épület pozitív sarkaira, a Heratekta szigetelő lapokra alumínium vakolósíneket ragasztottunk, ami a későbbiekben a pontos élkiképzésnél segít, valamint hosszútávon védi a falsarkokat a sérülésektől.
A Heratekta teljes felületére fém rabichálót szerelünk, melynek az átfedése legalább 15 cm. A fém rabicháló hasonló a dryvit vakolásnál használt üvegszálas hálózással, mindkettőnek a szerepe a vakolat megóvása a későbbiekben a repedésektől.
A vékonyvakolatok, vagy ismertebb nevén dryvit vakolatok hálóanyaga az üvegszál, a hagyományos vakolatok erősítő hálója a fém rabicháló.

A rabicháló felszerelése után cca: 15 mm-es vastagságban felhordjuk az első alapvakolat réteget.
Az alapvakolat gyári vakolat anyag, melyet a KNAUF cég gyártja.

Az alapvakolat elkészítése után legalább 4-5 napot kell várni, míg a következő réteget elhelyezhetjük a homlokzaton. A következő réteg a simító vakolat, majd a színvakolat, de ezt egy külön bejegyzésben részletezni fogjuk.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb