A villanyszerelési alapvezetékezést a szakemberek az elmúlt másfél napban kiépítették, így a kiépített függesztett CD vázra az álmennyezeti gipszkartonlapokat a mai napon mindkét szinten felszereltük.
A gipszkartonlapok mérete: 1,25 x 2 méter, 12mm vastagságú.
A fürdőben és a vizes helyiségekben zöld színű páraálló kartont csavaroztunk fel. A CD vázszerkezet és a gipszkartonok egymáshoz rögzítését önfúró 25mm-es csavarokkal végeztük.
A mennyezeti lapok csavarozásánál külön ügyelni kell arra, hogy a gipszkarton lapok élei egymással ne találkozzanak, mert így elkerülhető, hogy az álmennyezeti gipszkartonlapok glettelése a későbbiekben festés után kirepedjen.
A gipszkarton lapok és a fémváz közé hőtükrös párazáró fóliát ragasztunk, melynek két szerepe van. Az egyik, hogy a lakásban keletkezett párát nem engedjük be a szerkezetbe, a másik, hogy a felfelé szálló meleg levegőt a lehetőségekhez mérten visszairányítsuk a lakótérbe.


Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás

  1. A fólia feladata a párazárás. Meg kell akadályozni, hogy a belső pára kárt tegyen a szigetelésben. A szigetelés csökken ha vizes. A hőtükör fokozza a hőszigetelés hatását. Visszaveri a ráirányuló hőt. Elhelyezhető egyszerű fólia is helyette, de minimális többletráfordítás megtérül többszörösen az energiaszámlákban.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük