240 m2-es ház építés - Kivitelező írásaDroppa György házaKivitelező

Készház építés. 21-22. nap. EnergyFriendHome készház álmennyezet gipszkartonozása és villanyszerelés

A villanyszerelési alapvezetékezést a szakemberek az elmúlt másfél napban kiépítették, így a kiépített függesztett CD vázra az álmennyezeti gipszkartonlapokat a mai napon mindkét szinten felszereltük.
A gipszkartonlapok mérete: 1,25 x 2 méter, 12mm vastagságú.
A fürdőben és a vizes helyiségekben zöld színű páraálló kartont csavaroztunk fel. A CD vázszerkezet és a gipszkartonok egymáshoz rögzítését önfúró 25mm-es csavarokkal végeztük.
A mennyezeti lapok csavarozásánál külön ügyelni kell arra, hogy a gipszkarton lapok élei egymással ne találkozzanak, mert így elkerülhető, hogy az álmennyezeti gipszkartonlapok glettelése a későbbiekben festés után kirepedjen.
A gipszkarton lapok és a fémváz közé hőtükrös párazáró fóliát ragasztunk, melynek két szerepe van. Az egyik, hogy a lakásban keletkezett párát nem engedjük be a szerkezetbe, a másik, hogy a felfelé szálló meleg levegőt a lehetőségekhez mérten visszairányítsuk a lakótérbe.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. A fólia feladata a párazárás. Meg kell akadályozni, hogy a belső pára kárt tegyen a szigetelésben. A szigetelés csökken ha vizes. A hőtükör fokozza a hőszigetelés hatását. Visszaveri a ráirányuló hőt. Elhelyezhető egyszerű fólia is helyette, de minimális többletráfordítás megtérül többszörösen az energiaszámlákban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb