Minimál stílusú lapostetős ház építése

EnergyFriendHome készház hőszigetelő vakolatrendszerének elkészítése. 30-45. nap

A készház egy komoly hőszigetelő rendszert tudhat magáénak, hiszen a falakban 150 mm-es Rockwool kőzetgyapot szigetelés, majd egy OSB lap után 200 mm-es polisztirol szigetelést kap.

A polisztirol hőszigetelő táblák felragasztását ragasztó purhabbal végezzük, majd kötés után hőhídmentes műanyag dűbelekkel látjuk el, annak érdekében, hogy mechanikus rögzítést is kapjon a szigetelő lemez.

A hőszigetelő táblák felragasztása és dűbelezését követően üvegszövet hálóval látjuk el a szerkezetet, melyet dryvit ragasztó tapaszba ágyazunk. A vakolat simítása után következik annak becsiszolása, majd a színezése. A színezés előtt a dryvit rendszert alapozóval kell ellátni.

A mai napon még az időjárás kegyes volt a csapattal, de elképzelhető, hogy a színezést már csak az épület fóliázását követően végezhetjük el, mert éjjel már fagyközeli a hőmérséklet.

Az épület külön érdekessége, a rendszertelenül elhelyezett üvegtéglák sorozata. Az üvegtéglák mindegyike led szalaggal körbe van ágyazva, így a téglák képesek fényt adni. A jó hőszigetelés érdekében a téglák kívül és belül is elhelyezésre kerülnek a falszerkezetben.Szlovák nyelvu weboldal itt elérhetô

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb