Minimál stílusú lapostetős ház építése

EnergyFriendHome készház villany és vízvezeték szerelése 17-22. nap

A gépészeti szerelés részben a gipszkartonozással egyidőben készül, ezért minimális idővel emeli meg a kivitelezési időt.

A családi ház gépészeti szerelése a vízszigeteléssel kezdődik. A vízszigetelést Bitubit GV 4000, 4 mm-es vastagságú bitumenes lemezből készítettük el.

A vízszigetelő lemezeket korábban a falak alá fektetett vízszigetelő lemezzel összehegesztettük és leragasztottuk olvasztásos eljárással a betonhoz.

A vízvezeték rendszer modern 5 rétegű csövekkel készítettük csőroppantásos technológiával. A vízvezeték szerelés csövei szigetelt csőhéjakkal burkolva van, de a kész munka után a csövek belekerülnek a 120 mm-es lépésálló polisztirol szigetelésbe.

A wc-k Generit, rejtett falba szerelhető típusúak lesznek a megrendelő kívánságára.

A szennyvíz vezetékeket még az aljzatbetonozás előtt az alaptestbe helyezte a szerelő, így ezekkel most csak annyi munka van, hogy meg kell hosszabbítani, mert 120 mm polisztirol szigetelést és 45 mm vastag anhidrit gipsz esztrichet fogunk a szigetelésre készíteni, mely a végleges burkolatok fogadására alkalmas lesz.

A villanyszerelést „MBCU” dupla szigetelésű vezetékezéssel készíti a szakember. A dupla szigetelésű kábeleket még plusz védőcsőbe is elhelyezzük, így a vezetékek már háromszoros védelmet kapnak az érintésvédelem területén.

Szlovák nyelvu weboldal itt elérhetô

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Tisztelt Címzett!
    Itt kérdezem meg, hogy a szennyvízlevezetések lejtésszögét hány százalékosban határolják be?
    A másik kérdésem pedig, hogy abban az esetben , ha kimarad az áram mi a teendő? Lehet-e olyan módon megoldani ezek mellett a tökéletes és nagyon modern fűtőrendszerek mellett, hogy egy fatüzeléses (ebbe gáz is, villany is besegíthet) vízmelegítős és fűtésrendszerbe keringetős megoldást is megvalósítsanak? Persze itt már kell a kémény stb., viszont áramszünet esetén fával megtermelhető a fűtéshez, fürdéshez, mosogatáshoz a hő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb