Minimál stílusú lapostetős ház építése

EnergyFriendHome acélszerkezetes kiemelten energiatakarékos készház építése Szlovákiában

Ürge Tamás és Kedves Családja részére építjük ezt a modern energiatakarékos otthont Szlovákiában.

Egyenlőre a két szülő és a kisfiúk lesznek a lakók, de később tervben van még a család bővítése.

A családi ház EnergyFriendhome kiemelten energiatakarékos építési rendszerből épül fel.

Az építészterveket Jurtin Lászó építészmérnökünk tervezte a Kedves Megrendelővel közös munkával.

Alapvető elképzelés volt a lapos tető és a könnyűszerkezetes építési mód. A tervezés végére döntöttek a Megrendelők, hogy a könnyűszerkezetes acélszerkezetes építési rendszert választják.

Az épület a KP.HU referencia házaként épül fel. Ami azt jelenti, hogy a későbbiekben az építtetni szándékozó Ügyfeleink előre egyeztetett módon megtekinthetik majd a házat és tapasztalatot cserélhetnek a bent lakókkal.

Akik majd a személyes tapasztalatukat el tudják mondani az építtetni szándékozók számára.

Az épület rendkívül energiatakarékos paraméterei közül érdemes kiemelni, hogy a falakban 35, a födémben 40 cm hőszigetelés kerül elhelyezésre. Fűtésrendszere modern és innovatív CALEO elektromos sugárzófűtés. A későbbiekben ez a ház 100%-ban képes lesz megújuló napenergia segítségével üzemelni. Az épület minden nyílászárója alumínium, hőhídmentes profilokból készült 3 réteg kiemelt hőszigetelésű, argon gázzal töltött üvegezéssel. A padlóban 12 cm szigetelés kerül beépítésre.

Az egész épület hőigénye: 7 KW. A közel 180 m2-es épület mérethez képest ez elenyésző energiaigény. Ha ez a ház modern 38 cm-es tégla szerkezetből készült volna, akkor a hőigénye 18 KW feletti lenne.

Azért, hogy az energiát ne kelljen mindig újra és újra termelni a szellőztetések után, a házban egy modern hővisszanyerős rekuperátor is helyet kap. Ez minden helyiséget mindig friss levegővel lát el és úgy oldja meg a szellőzést, hogy a kilépő elhasznált levegő hőmérsékletével előmelegíti a bejövő friss és hideg levegőt a hideg időben, a meleg időben pedig fordítva. Így nincs már szükség szellőztetésre a hagyományos módon, ezt energiatakarékos módon a rendszer megoldja.

Abban az esetben ha építési technológiánkkal kapcsolatban bármilyen kérdése felmerül, kérjük írjon részünkre, akár itt a blogban hozzászólásként, vagy a lap tetején található kapcsolat a kivitelezővel menüpontban.

Kérdéseire 24 órán belül választ adunk. Kérdezhet a Kedves Megrendelőnktől is, akihez a kérdéseket eljuttatjuk és heti egy alkalommal feltesszük a megválaszolt kérdéseket.

Kapcsolódó cikkek

6 hozzászólás

 1. Üdvözletem!
  Érdeklődnék a házzal kapcsolatban, igazán minden érdekelne alaprajztól kezdődően és érdekelne, hogy ezt kulcsra készen mennyiért lehetne Magyarországon megvalósítani.
  Köszönettel: Jagodics Attila 06/20 486 5004

 2. Tisztelt Cím
  Kérdésem: 40nm -es házat mennyiből tudnak kihozni részemre, melyet később bővíthetek
  Válaszát előre is köszönöm
  Varga Eszter

 3. Érdeklődni szeretnék, hogy körülbelül mennyibe kerül egy ilyen ház elkészítése hasonló igényekkel, kulcsrakészen. Nagyon tetszik a stílusa, innovatívitása.

  Üdvözlettel
  Czinger Ervin

 4. Jo napot kivanok.Én is szlovakiaban szeretnek egy ilyen lapos tetejü Energie frendhome tipusu hazat epitettni önökkel.Nagyon tetszik a modern stilus.Szeretnem ha megirnak ,hogy egy kissebb 3 szobas haz mennyibe kerülnne komplett kulcsrakészen önöknel.Telkem az van 870 nm-es Nagymegyertöl 5 km Szlovakiaban.Banki Hitelre szeretnem a házat.Kérnék segitseget önöktöl,az Ár Euroban,kivitelezés stb.Köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb