Minimál stílusú lapostetős ház építése

Könnyűszerkezetes ház lapos tető víz és hőszigetelése 11-16. nap

A családi ház OSB burkolását követően a tetőszerkezetre felszereltünk 20 cm lépésálló polisztirol hőszigetelést.

 

A hőszigetelésre geotextíliát fektettünk, majd a geotextília tetejére gumilemez fedést terítettünk, melyet egymáshoz 10 cm-es átfedéssel összehegesztettünk.

 

A gumilemez az UV sugárzást is bírja, de nem fogja érni napsütés, mert a gumilemezre ismételten egy geotextíliát fektettünk. Ezután az egész tető felületet elláttuk 40 mm-es vastagságban mosott kaviccsal.

A gumilemez szigetelés 150%-os nyúlásra képes, ami többszöröse a régen használt bitumenes szigeteléshez képest. Ezért ez a tető már nem hasonlít a régi panelek szigeteléséhez.

A kavics adja meg a fólia mechanikus rögzítését a tető szerkezethez, mivel átfúrás nem keletkezhet egy ilyen tetőn e beázás elkerülése érdekében.

Az ereszcsatorna a lapos tető egyoldalra lejtetése miatt csak az alacsony részen szükséges. Itt a ragalja feletti részben, ahol már nem találkozik a tető a lakott résszel, kivágtunk a polisztirolból egy négyzetszelvényű eresznek egy részt. Ezután elhelyeztünk benne egy alumínium ereszt. Az ereszrendszert a tető gumilemez fedésével egyben lefedtük, agy itt dupla szigetelést kapott a szerkezet, mert egyszer szigetel az alu eresz is, plusz még a gumilemez is rá van hegesztve.

Így a tetőszerkezet egy medence szerkezetet alkot és kizárt a beázás lehetősége.

 

 

A lapostető attika falazata tetejére színterezett alumíniumból, fehér színben elkészítettük a vízzáró szegélyeket. Az épület tetőszerkezetének a vízszigetelése át lett hajtva az attika falszerkezet vízszintes külső részén is így teljes védelmet kap a tetőszerkezetnek még a belső attika falszerkezete is a csapadékoktól.

Az ereszcsatorna szerkezet fűtött, melyet akkor kell alkalmazni, ha jegesedés lépne fel.

 

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb