240 m2-es ház építés - Kivitelező írásaDroppa György házaKivitelező

Könnyűszerkezetes födémszerkezet betonozása 56. nap

A felső szinti födémgerendák C200 mm-es Horizont acélgerendákból készültek korábban, melyre 20 mm-es OSB lapot csavaroztunk.
Az OSB lapra lépés hanggátló polisztirol szigetelést fektettünk, melyre technológiai vízszigetelést helyeztünk, hogy megóvjuk a betonban lévő víz szerkezetbe jutását.
A falakra körben fél centiméter vastagságban a dilatáció miatt polisztirol csíkot ragasztottunk, így elkerülhető, hogy a padló hőtágulása a falat károsítsa.
A technológiai vízszigetelésre 50mm vastagságú, c16 minőségű, helyszínen esztrich géppel kevert és helyszínre pumpált aljzatbetont készítünk.
A betonba olyan adalékot helyeztünk, amely meggátolja a víz gyors távozását az aljzatból, ezért nem szükséges a locsolás a nagy melegben sem.

Az alsó szinten korábban lehelyeztük a hőszigetelő lemezeket, melyre vashálót fektettünk, majd a padlófűtés csőrendszerét hozzá rögzítettük.
A padlófűtéscsövekre 65 mm vastagságban a felső szinttel megegyező minőségű aljzatbetont készítettünk.
A helyiségeket egymástól polisztirol dilatációs csíkkal elválasztottuk.

A pince betonozása megegyezik az alsó szintnél leírtakkal, annyi különbséggel, hogy a hőszigetelő polisztirol hab alá Bitubit GV 5000 vízszigetelő lemezt helyeztünk, melyet egymáshoz rögzítettünk hegesztéssel.
Az aljzatra hegesztett vízszigetelő lemez, egy zárt rendszert alkot a pince külső falával, mivel az a fal alatt össze vak kötve a külső lemezzel.

Tags

Related Articles

One Comment

  1. Ez egy röhely ilyen fos könnyűszerkezetes társasházat sikerült kifognunk nekünk is.3 évig kínlódtunk mire megszabadultunk tőle minden áthallatszott oldalsó szomszéd a felsőről ne is beszéljünk mindennap egy pokol volt.A levegő bedunsztosodott reggelre mintha szauna lett volna nyáron meleg volt 29c fok a szobákban aludni nem lehetett a církó a legsilányabb volt ami létezik colibri minden évben tönkrement.A mi házunk is beton födémes mondták ja 6cm vas rácsozattal mi 6cm-er? semmi kézzel átütöm.Oldal falak meg osb nonszensz mint a kutyaházak.A vas lépcsőn a paraszt szomszédok dübörögve jöttek mentek.Ébresztő óra sem kell tudtad mennyi az idő.A lakásokat kerítés nélkül kaputelefon és leveles ládák nélkül adták át a földszinti lakásokhoz kert is járt ja csak kerti csapot sem készítettek úgy locsolsz ahogy tudsz!Tároló fűnyírónak nem volt meg a kerti szerszámoknak és így átadták és eladták az ingatlanokat.A cég ami építette persze csődbe ment jó szokás szerint garancia érvényesítés nulla!!
    830nm-es telekre 6 lakásos társasházakat nyomtak miközben családi házakat lehetett volna csak ekkora méretre a végén kiderült ez is!Közös területre murvát szórtak ami kő zúzaléknak sem nevezhető volt inkább sódernek.Két tél alatt a hóval egyetemben ellapátóoták a szomszédok mára már csak sártenger van.A 7éves házon az erkélyek megrogytak a teraszokon vízfolyás nyomok essővető nulla a kövezet fagybiztos volt de feljött és összetörött!Jeles kivitelezési minőség volt.
    Az egész lakópark bemutatja a mai magyar valóságot!

    Saját lakásnak háznak megtervezhető de csak is jó és minőségi és kivitelezési szempontok alapján!!
    De társas háznak nem jó annyira az biztos.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back to top button
Close
Close