240 m2-es ház építés - Kivitelező írásaDroppa György házaKivitelező

Könnyűszerkezetes födémszerkezet betonozása 56. nap

A felső szinti födémgerendák C200 mm-es Horizont acélgerendákból készültek korábban, melyre 20 mm-es OSB lapot csavaroztunk.
Az OSB lapra lépés hanggátló polisztirol szigetelést fektettünk, melyre technológiai vízszigetelést helyeztünk, hogy megóvjuk a betonban lévő víz szerkezetbe jutását.
A falakra körben fél centiméter vastagságban a dilatáció miatt polisztirol csíkot ragasztottunk, így elkerülhető, hogy a padló hőtágulása a falat károsítsa.
A technológiai vízszigetelésre 50mm vastagságú, c16 minőségű, helyszínen esztrich géppel kevert és helyszínre pumpált aljzatbetont készítünk.
A betonba olyan adalékot helyeztünk, amely meggátolja a víz gyors távozását az aljzatból, ezért nem szükséges a locsolás a nagy melegben sem.

Az alsó szinten korábban lehelyeztük a hőszigetelő lemezeket, melyre vashálót fektettünk, majd a padlófűtés csőrendszerét hozzá rögzítettük.
A padlófűtéscsövekre 65 mm vastagságban a felső szinttel megegyező minőségű aljzatbetont készítettünk.
A helyiségeket egymástól polisztirol dilatációs csíkkal elválasztottuk.

A pince betonozása megegyezik az alsó szintnél leírtakkal, annyi különbséggel, hogy a hőszigetelő polisztirol hab alá Bitubit GV 5000 vízszigetelő lemezt helyeztünk, melyet egymáshoz rögzítettünk hegesztéssel.
Az aljzatra hegesztett vízszigetelő lemez, egy zárt rendszert alkot a pince külső falával, mivel az a fal alatt össze vak kötve a külső lemezzel.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Ez egy röhely ilyen fos könnyűszerkezetes társasházat sikerült kifognunk nekünk is.3 évig kínlódtunk mire megszabadultunk tőle minden áthallatszott oldalsó szomszéd a felsőről ne is beszéljünk mindennap egy pokol volt.A levegő bedunsztosodott reggelre mintha szauna lett volna nyáron meleg volt 29c fok a szobákban aludni nem lehetett a církó a legsilányabb volt ami létezik colibri minden évben tönkrement.A mi házunk is beton födémes mondták ja 6cm vas rácsozattal mi 6cm-er? semmi kézzel átütöm.Oldal falak meg osb nonszensz mint a kutyaházak.A vas lépcsőn a paraszt szomszédok dübörögve jöttek mentek.Ébresztő óra sem kell tudtad mennyi az idő.A lakásokat kerítés nélkül kaputelefon és leveles ládák nélkül adták át a földszinti lakásokhoz kert is járt ja csak kerti csapot sem készítettek úgy locsolsz ahogy tudsz!Tároló fűnyírónak nem volt meg a kerti szerszámoknak és így átadták és eladták az ingatlanokat.A cég ami építette persze csődbe ment jó szokás szerint garancia érvényesítés nulla!!
    830nm-es telekre 6 lakásos társasházakat nyomtak miközben családi házakat lehetett volna csak ekkora méretre a végén kiderült ez is!Közös területre murvát szórtak ami kő zúzaléknak sem nevezhető volt inkább sódernek.Két tél alatt a hóval egyetemben ellapátóoták a szomszédok mára már csak sártenger van.A 7éves házon az erkélyek megrogytak a teraszokon vízfolyás nyomok essővető nulla a kövezet fagybiztos volt de feljött és összetörött!Jeles kivitelezési minőség volt.
    Az egész lakópark bemutatja a mai magyar valóságot!

    Saját lakásnak háznak megtervezhető de csak is jó és minőségi és kivitelezési szempontok alapján!!
    De társas háznak nem jó annyira az biztos.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb