240 m2-es ház építés - Kivitelező írásaDroppa György háza

Készház építés. 6-7. nap. A födémszerkezet OSB lap burkolása

Miután a födémgerendák elhelyezésre kerültek a koszorú szerkezetre, elkezdtük a födém OSB burkolását. Az OSB lap vastagsága: 18mm. Az OSB lapokat minden gerendához 20cm-ként csavarozzuk önfúró csavarokkal. A felső szint teraszának gerendáit felszereltük, a terasz C150 gerendákból készül annak érdekében, hogy alacsonyabban legyen mint az épület felső szintjének aljzata.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. a 18 mm-s OSB lap egy rétegben elég ha a szint laktérré lesz kialakítva?Hangszigetelés milyen szükséges?

  2. Kedves Tamás!
    Ha a két szint között korrekt megoldást szeretnénk, akkor mindenképpen javaslom, hogy a 18 mm-es OSB lapra kerüljön minimum 40mm-es lépéshanggátló anyag, ami lehet polisztirol, vagy kőzetgyapot is.
    Majd ezután ha a födém statikailag megengedi akkor készítsünk legalább egy 40mm-es esztrich betont, ha nem lehet betonozni, akkor dupla gipszrostlapot, vagy dupla OSB lapot javaslunk a hanggátló lemezre helyezni, egymástól eltolva, ellapolva, annak érdekében, hogy egymáshoz lehessen őket csavarozni.
    Nagyon fontos, hogy nem szabad a felső rétegrendnek hozzáérni a falainkhoz, mert egyébként a hangokat átadjuk a falszerkezetnek, nem beszélve a dilatációról.
    Ajánlott körben fél centiméter elhagyása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb